Kékszőlős-pórés csirkemellszeletek
A csirke a magyar családok asztalán a leggyakoribb vendég a húsok közül. Most a világosabb testvére mellett méltatlanul mellőzött kékszőlő lesz a társa.
Hozzávalók:
6 szelet csirkemellfilé,
35 deka kimagozott vagy mag nélküli kékszőlő,
1 nagyobb szál póréhagyma,
3 deka vaj, 2 evőkanál olívaolaj,
1 teáskanál étkezési keményítő,
1,5 deci tejszín,
1,5 deci száraz fehérbor,
só és őrölt feketebors
Elkészítése: a megtisztított póréhagymát vékony szeletekre vágjuk, a szőlőszemeket félbevágjuk. A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, az olajon egy serpenyőben mindkét oldalukon aranysárgára sütjük, majd félretesszük, és melegen tartjuk őket. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, és a felszeletelt póréhagymát üvegesre pároljuk benne. Az étkezési keményítőt borral összekeverjük, majd beleöntjük a serpenyőbe, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt és a maradék bort, a félbevágott szőlőszemeket, sózzuk, borsozzuk, majd 1-2 perc alatt összefőzzük. A csirkemelleket tálra rakjuk, és leöntjük a mártással. Párolt rizzsel kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.