Kelbimbós krumplileves gyulai kolbásszal
Kevés olyan ételalapanyag van, amelyből annyi minden lehetne készíteni, mint a krumpliból. Ezért aztán tulajdonképpen elmondható, ha krumpli van otthon, biztosan nem maradunk éhesek.
Hozzávalók:
30 dkg kelbimbó,
30 dkg burgonya,
20 dkg répa,
1 zeller,
20 dkgulai kolbász,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
só, bors.
Elkészítés:
A burgonyát, a répát és a zellert összedaraboljuk, lábasban pici olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a felkarikázott kolbászt. Amikor a krumpli már majdnem megpuhult, hozzátesszük a félbe vágott kelbimbót, és az egészet még öt percig főzzük. Tálaláskor tejföllel és snidlinggel ízesítjük.
Hozzászólás zárolva.