Keleti cseresznyés kacsamell
A kacsát ma összehoztuk a hagymával, a gyömbérrel és az idényjellegű cseresznyével. A remek csapatmunka eredménye egy keleties és nagyon pikáns ízorgia lett.
Hozzávalók:
- 50 dkg kacsamell,
- 20 dkg póréhagyma,
- 20 dkg cseresznye (vagy meggy),
- 1 paprika (sárga),
- 3 dkg friss gyömbér,
- 1 evőkanál keményítő,
- szójaszósz, olaj, só.
Elkészítése:
A húsról lehúzzuk a bőrt, vékony szeletekre vágjuk, és beleforgatjuk a keményítőbe. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, beletesszük a vékonyra szeletelt gyömbért, hozzáadjuk a húst, és aranybarnára sütjük. Ha kész, a húst és a gyömbért kivesszük, a visszamaradt olajba beletesszük a póréhagymát, a paprikát és a kimagozott cseresznyét, és 2 percig dinszteljük. Ezután a húst és a gyömbért visszatesszük a serpenyőbe, az egészet meglocsoljuk szójamártással (esetleg még megsózzuk), és két percig erős lángon sütjük. Rizzsel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.