Kelkáposzta-pisztácia smoothie – az egészséges csábítás
Egy turmixgéppel és néhány jól megválasztott alapanyaggal percek alatt tartalmas smoothie-t készíthetünk, amely rostokban és vitaminokban gazdag, ráadásul ízvilága a végtelenségig variálható. Most éppen egy isteni kelkáposztás variációt ajánl nekünk a Szombathelyi Daniella, a Spirit Hotel dietetikusa.
Az elkészíthető smoothie-knak csak a képzeletünk szabhat határt. Vessük el a kelkáposztával kapcsolatos előítéleteinket, és próbáljuk ki smoothie formájában ezt a vitamindús, gyulladáscsökkentő, kalciumban, magnéziumban és vasban gazdag zöldséget is. Párosíthatjuk pisztáciával, amely magas omega-3 és omega-6 zsírsavtartalmának köszönhetően rendkívül jó hatással van szívünkre, érfalainkra és koleszterinszintünkre. Egy marék pisztácia elfogyasztásával fedezhetjük egész napi B és E-vitamin, valamint folsav szükségleteinket. Ezt a receptet Szombathelyi Daniella, a Spirit Hotel dietetikusa ajánlja nekünk.
Hozzávalók:
- 3-4 darab káposztalevél
- fél banán
- 1 teáskanálnyi gyömbér
- egy fél marék pisztácia
- 2 deci víz vagy tej
- 3 evőkanál méz
- csipet só
- pár darab jégkocka
Elkészítés:
A káposztaleveleket és a fél banánt felszeleteljük, hozzáadunk egy teáskanálnyi gyömbért, majd összeturmixoljuk egy fél marék pisztáciával, 2 dl vízzel vagy tejjel és néhány jégkockával. Végül hozzáadunk egy evőkanál mézet és egy csipet sót.
A maradék kelkáposztából frankfurti levest, vagy gombás tepsis rakottast is készíthetünk!
Hozzászólás zárolva.