Kenyérlángos
Ez a krumplis kenyérlángos tökéletes ebédre, vacsorára, de kerti partik sztárja is lehet. Minél gazdagabban rakod meg a tetejét, annál finomabb. Szinte bármit rátehetsz, mi szem-szájnak ingere. Sütőben ugyanúgy megsütheted, mint kemencében.
Hozzávalók:
5 dkg élesztő
2,5 dl tej
3-4 darab főtt krumpli
1 csipet cukor
1 kávéskanál só
50 dkg liszt
3-4 gerezd fokhagyma
315 gr tejföl
30 dkg párizsi
ízlés szerint trappista sajt
2 darab lilahagyma
.Elkészítés:
A krumplit megfőzzük, összetörjük. Langyos tejben, pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A krumplit, lisztet, sót, élesztőt összedolgozzuk, majd duplájára kelesztjük, és a végén kinyújtjuk. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe helyezzük, megkenjük fokhagymás tejföllel. 5 percig sütjük előmelegített sütőben 180 fokon.Kivesszük, és megszórjuk kockára vágott párizsival, lila hagymával, reszelt sajttal, és végül szép pirosra sütjük.
Hozzászólás zárolva.