Két emelet boldogság
Három tésztaréteg között két réteg krém, egy vaníliás és egy rumos, kakaós. A krém klasszikus pudingos, vajas. Kicsit talán hosszadalmas elkészíteni, de ha rászánjuk magunkat, biztos lesz a siker.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
12 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 darab tojás
1,5 csomag sütőpor
tejföl,hogy gyúrható legyen
4 csomag vaníliás pudingpor
1 l tej
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
ízlés szerint rum
2 csomag zselé cukor
2 csomag babapiskóta
1 tábla étcsoki
3 evőkanál étolaj
.Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk gáztepsi méretűre, majd a tepsi hátán, 180 fokon kb. 10 perc alatt egyenként világosra sütjük a lapokat. A pudingokat a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd a vaníliás krémhez adjuk és jól összekeverjük. A krémet két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a rumot. A másik feléhez adjuk a felaprított zselés cukrot.
Az alsó lapra simítjuk a kakaós krém felét, majd babapiskótával kitesszük és rásimítjuk a maradék barna krémet. Erre teszünk egy új lapot, rásimítjuk a fehér krémet, majd befedjük a harmadik lappal. A mázhoz a csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd eloszlatjuk a sütemény tetején.
Hozzászólás zárolva.