Facebook hozzászólás
393

Két emelet boldogság

Három tésztaréteg között két réteg krém, egy vaníliás és egy rumos, kakaós. A krém klasszikus pudingos, vajas. Kicsit talán hosszadalmas elkészíteni, de ha rászánjuk magunkat, biztos lesz a siker.

Két emelet boldogság, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
40 dkg liszt
12 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 darab tojás
1,5 csomag sütőpor
tejföl,hogy gyúrható legyen
4 csomag vaníliás pudingpor
1 l tej
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
ízlés szerint rum
2 csomag zselé cukor
2 csomag babapiskóta
1 tábla étcsoki
3 evőkanál étolaj

.Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Kinyújtjuk gáztepsi méretűre, majd a tepsi hátán, 180 fokon kb. 10 perc alatt egyenként világosra sütjük a lapokat. A pudingokat a tejben megfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral alaposan kihabosítjuk, majd a vaníliás krémhez adjuk és jól összekeverjük. A krémet két részre osztjuk és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a rumot. A másik feléhez adjuk a felaprított zselés cukrot.

Az alsó lapra simítjuk a kakaós krém felét, majd babapiskótával kitesszük és rásimítjuk a maradék barna krémet. Erre teszünk egy új lapot, rásimítjuk a fehér krémet, majd befedjük a harmadik lappal. A mázhoz a csokit és az olajat összeolvasztjuk, majd eloszlatjuk a sütemény tetején.

Sütőtökös tortácska citrusos mascarpone krémmel Szilviától
Könnyű, piskótaszerű alap, lágy tejszínes, mascarponés krém, mi másra vágyhatna az ember egy hideg téli estén? Gayer Taubert Szilvia receptjéből azt is megtudhatjuk, hogyan kell elkészíteni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!