Klasszikus sajttorta P&P módra
A Piac és Profit online főszerkesztője, Timár Gigi nem először osztja meg jól kipróbált receptjét veletek. Most sem fogtok csalódni! Mint mondta, ebben a tortában az a jó, hogy éppen olyan kitünő uzsonnára, mint étkezés utáni desszertnek. Mivel a tésztája kekszből készül, nem nagyon lehet elrontani.
Hozzávalók:
- 22 dkg zabpelyhes keksz
- 8 dkg olvasztott vaj
- 2 marék sózott pisztácia
- 3 ek + 15 dkg barnacukor
- 50 dkg tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
- 3 ek liszt (lehet teljes kiőrlésű is, hogy egészségesebb legyen)
- 3 tojás
- 2 dl tejföl
Elkészítés:
A torta „tésztájához” a kekszet és egy marék sózott pisztáciát robotgépben összeaprítod – vagy mozsárban összetöröd. A vajat megolvasztjuk és a 3 ek barnacukorral együtt a morzsához keverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt 20 cm-es tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk, vagyis egy kis peremet készítünk.
A krémsajtot a cukorral és a liszttel erős, lendületes mozdulatokkal krémesre keverjük. Egyenként hopzzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt is. Ezután a masszát a kekszalapra öntjük és elsimítjuk. A tetejét megszórjuk a maradék durvára vágott pisztáciával.
170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre nem ragad semmi a masszából. (Ez nagyjából 50 perc, vagy valamivel több.)
A formában hagyjuk kihűlni. Fogyasztás előtt legalább egy pár órára tegyük hűtőbe!
Hozzászólás zárolva.