Facebook hozzászólás
422

Klasszikus sajttorta P&P módra

A Piac és Profit online főszerkesztője, Timár Gigi nem először osztja meg jól kipróbált receptjét veletek. Most sem fogtok csalódni! Mint mondta, ebben a tortában az a jó, hogy éppen olyan kitünő uzsonnára, mint étkezés utáni desszertnek. Mivel a tésztája kekszből készül, nem nagyon lehet elrontani. 

Hozzávalók: 

sajttorta szelet
Kép: Timar Gigi
  • 22 dkg zabpelyhes keksz
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 2 marék sózott pisztácia
  • 3 ek + 15 dkg barnacukor
  • 50 dkg tejszínes krémsajt (pl. Philadelphia)
  • 3 ek liszt (lehet teljes kiőrlésű is, hogy egészségesebb legyen)
  • 3 tojás
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

A torta „tésztájához” a kekszet és egy marék sózott pisztáciát robotgépben összeaprítod – vagy mozsárban összetöröd. A vajat megolvasztjuk és a 3 ek barnacukorral együtt a morzsához keverjük. A masszát egy sütőpapírral kibélelt 20 cm-es tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk, vagyis egy kis peremet készítünk.

A krémsajtot a cukorral és a liszttel erős, lendületes mozdulatokkal krémesre keverjük. Egyenként hopzzáadjuk a tojásokat, majd a tejfölt is. Ezután a masszát a kekszalapra öntjük és elsimítjuk.  A tetejét megszórjuk a maradék durvára vágott pisztáciával.

170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a beleszúrt tűre nem ragad semmi a masszából. (Ez nagyjából 50 perc, vagy valamivel több.)
A formában hagyjuk kihűlni. Fogyasztás előtt legalább egy pár órára tegyük hűtőbe!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!