VEGÁN EGYTÁLÉTEL
Kókusztejes babragu
A babot általában ilyenkor, a hideg beköszöntével vesszük elő, de rendszerint háromféle módon készítjük: babfőzelék, bableves, babgulyás. Most mutatunk egy különleges, ugyanakkor végtelenül egyszerű receptet, amitől biztosan átértékeled majd magadban azt, amit eddig a babról gondoltál.
Kókusztejes babragu
Hozzávalók
- 3 doboz natúr babkonzerv (különböző méretű/színű bab, tetszés szerint)
- 1 doboz kókusztej (lehet kókusz joghurt is, de akkor csak a végén adjuk hozzá))
- 3 ek olívaolaj
- 2 közepes hagyma aprítva
- 4 gerezd fokhagyma szeletelve
- 5 db paradicsom
- 3 dl víz
- 5-6 szál friss kakukkfű
- 1 tk só
- őrölt bors
- 1 tk chili pehely
A sült paprikához és paradicsomhoz (opcionális)
- 1 kisebb kápia paprika darabolva
- pár szem koktélparadicsom
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés
Az olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és még néhány percig főzzük.
Ezután jöhet bele a friss paradicsom. Lefedve pároljuk 5 percig. Hozzáadjuk a vizet, babot, a kókusztejet, a fűszereket és még 15- 20 percig főzzük. A bab eleve puha, az ízeknek kell összeérniük.
Közben a koktélparadicsomot és a paprikát pirítsuk le.
A kész ragura szórjunk egy kis chili pelyhet, friss kakukkfüvet és tetejére tegyük a sült zöldségeket.
Tipp: Minél jobban megyünk bele a télbe, annál drágább lesz a paprika és a paradicsom. Bátran elhagyhatjuk, az étel nélkülük is igazán finom lesz. Ebben a fogásban a bab és a kókusztej találkozása a lényeg!
Hozzászólás zárolva.