Facebook hozzászólás
1 825

VEGÁN EGYTÁLÉTEL

Kókusztejes babragu

A babot általában ilyenkor, a hideg beköszöntével vesszük elő, de rendszerint háromféle módon készítjük: babfőzelék, bableves, babgulyás. Most mutatunk egy különleges, ugyanakkor végtelenül egyszerű receptet, amitől biztosan átértékeled majd magadban azt, amit eddig a babról gondoltál.

Kókusztejes babragu 

Hozzávalók

  • 3 doboz natúr babkonzerv (különböző méretű/színű bab, tetszés szerint)
  • 1 doboz kókusztej (lehet kókusz joghurt is, de akkor csak a végén adjuk hozzá))
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 közepes hagyma aprítva
  • 4 gerezd fokhagyma szeletelve
  • 5 db paradicsom
  • 3 dl víz
  • 5-6 szál friss kakukkfű
  • 1 tk só
  • őrölt bors
  • 1 tk chili pehely

A sült paprikához és paradicsomhoz (opcionális)

  • 1 kisebb kápia paprika darabolva
  • pár szem koktélparadicsom
  • 1 ek olívaolaj
Kókusztejes babragu Fotó: Pinterest
Kókusztejes babragu Fotó: Pinterest

Elkészítés

Az olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fokhagymát és még néhány percig főzzük.
Ezután jöhet bele a friss paradicsom. Lefedve pároljuk 5 percig. Hozzáadjuk a vizet, babot, a kókusztejet, a fűszereket és még 15- 20 percig főzzük. A bab eleve puha, az ízeknek kell összeérniük.
Közben a koktélparadicsomot és a paprikát pirítsuk le.
A kész ragura szórjunk egy kis chili pelyhet, friss kakukkfüvet és tetejére tegyük a sült zöldségeket.

Tipp: Minél jobban megyünk bele a télbe, annál drágább lesz a paprika és a paradicsom. Bátran elhagyhatjuk, az étel nélkülük is igazán finom lesz. Ebben a fogásban a bab és a kókusztej találkozása a lényeg!

Ha kedveled az egytálételeket, kóstold meg ezt is: 
Gesztenyés-gombás lencseragu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!