Kókusztejes csirkeleves
Az ázsiai ételek lelke a sok fűszer, ám ha kész fűszerkeveréket használunk, leegyszerűsíthetjük a dolgot. Sokféle curryt lehet ma már kapni erre szakosodott boltokban, érdemes kísérletezni velük.
Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 nagy vöröshagyma
1 burgonya
5 fokhagyma gerezd
4 dl kókusztej
2 evőkanál curry por
2 evőkanál vaj
olívaolaj
só
koriander
Elkészítés:
Vágjuk a burgonyát és a csirkét kockákra, a hagymákat pedig szeleteljük fel. Egy nagy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük rá a curryt port, keverjük meg néhányszor. Öntsük rá a kókusztejet, és melegítsük fel. Közben egy másik edényben pároljuk a hagymákat üvegesre az olajon. Dobjuk rá a húst, sózzuk meg és süssük néhány percig, míg kifehéredik. Adjuk hozzá a burgonya kockákat, végül öntsük rá a currys kókusztejet. Alaposan keverjük el, majd amikor forrni kezd, fedjük le, és közepes lángon főzzük 30 percig.
Hozzászólás zárolva.