Facebook hozzászólás
286

Kolbászos szendvicspogácsa – csak dupla adagban

A jó szomszédi viszony a receptcseréken is lemérhető. A kóstolók jönnek-mennek, így került hozzám ez a finom pogácsarecept is. A kolbászos korona miatt olyan az ízvilága, mint egy frissen készített melegszendvicsnek. Egy problémája van, csakis dupla adagban érdemes sütni, mert gyorsan fogy.

Még másnaposan is finom

Hozzávalók:

  • 1 egész sütőmargarin,
  • 25 deka túró
  • 1 kis doboz tejföl (2 dl),
  • 15 dkg trappista (vagy reszelhető keménységű sajt),
  • 35-40 deka liszt,
  • 1 egész tojás (a tetejére).
  • 1 szál füstölt kolbász,

Elkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, a túrót, megsózzuk, és a tejfölt is beletéve összegyúrjuk. Kb.1-2 órára a hűtőben pihentetjük, de a legfinomabb akkor lesz, ha sütés előtti nap már összegyúrjuk és hűvösre tesszük. Kinyújtjuk, kb. jó 1 cm vastagra, és a tetejét bevagdalva, egy egész tojással megkenjük.
Ráreszeljük a sajtot, és egy közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.(4-5 cm átmérőjű) Amikor már tepsibe rakosgattuk, mindegyikre teszünk egy kolbászkarikát. (Ne túl vékonyra szelve, mert hamar elég a tetején!)
Forró sütőbe toljuk, majd közepes hőfokon kb. 40 percig sütjük. Vigyázzunk, hogy a sajt ne égjen meg rajta. Ahogy a kolbász zsírja ráolvad a tésztára, olyan ízhatása lesz, mintha melegszendvicset sütöttünk volna…
A pogácsa, ha marad belőle, még másnap is nagyon finom.(ha tiszta ruhával és fóliával letakarjuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!