Facebook hozzászólás
891

Konfitált kacsacomb cvekedlivel

A konfitálás igen régi módszer, igazából tartósítás volt a célja. Az eljárás lényege, hogy úgy sütünk zsírban, hogy az éppen csak gyöngyözik, nem bugyog, nem forr. Így magára is hagyhatjuk éjszakára, nincs vele gond.

Konfitált kacsacomb cvekedlivel, Kép: receptguru.hu
Kép: receptguru.hu

Hozzávalók 4 főre:
4 db kacsacomb,
kb. 1 kg kacsazsír,
só,
bors,
500 g kockatészta (én teljes kiőrlésű fodros tönköly kockát használtam),
1 kg káposzta,
4 kanál cukor,
1 csokor friss snidling (elhagyható)

Elkészítés:
A combokat sózom, borsozom, majd belerakom egy mély sütőtálba, ráöntöm a zsírt, annyit, hogy ellepje. 90 fokra előmelegített sütőben 6 órán át konfitálom.
A körethez a káposztát négy részre vágom, a torzsája eltávolítása után lereszelem. A káposztát besózom, majd kb. 20 perc pihentetés után kinyomkodom a levét. Mivel van egy jó adag kacsazsírunk, 4 evőkanál olvasztott kacsazsíron felolvasztom a cukrot, majd amikor karamellizálódott, hozzáadom a káposztát is, és így kevergetem, megsózom. Végül kifőzöm a tésztát kifőzöm, és a kettőt összeforgatom. A kacsacombra 180 fokra előmelegített sütőben rámelegítek, hogy a bőre szép ropogósra piruljon. Tálaláskor apróra vágott snidlinggel megszórom. Tipp: én az ilyen aprításokhoz tartok a konyhában egy ollót, sokkal gyorsabban elkészülök vele és apróbbra is tudom vágni ezzel a módszerrel. Kata többi receptjét itt találod.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!