Könnyű joghurt fánk – nem csak diétázóknak
A fánknak mindig szezonja van, a frissen főzött lekvárokkal éppen úgy finom, mint a fahéjas porcukros változattal. Ez most egy nagyon gyors, és összetevői miatt diétás finomság, amit az andio.biz oldalán találtunk.. Nem csak vasárnapra.
Hozzávalók:
- 1 kispohár joghurt (natúr vagy gyümölcsös,150 gr),
- 1 db tojás,
- 15 deka teljes kiőrlésű liszt és graham liszt fele-fele arányban,
- 1 evőkanál (kókusz)cukor,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- Himalája só,
- Porxukor
Elkészítése:
A joghurtot mély tálba öntöd, hozzáadod a tojást, a sót, és a szódabikarbónás lisztet. Mély lábasban kókuszolajat forrósítasz (legyen benne jó bőven), amelybe evőkanállal adagolva, kis halmokat engedsz bele. Mérsékelt tűzön, szép aranybarnára sütöd mindkét felét. Lecsepegteted, kakaós vagy fahéjas porcukorba megforgatod.
Hozzászólás zárolva.