A MAZEL TOV RECEPTJEIT OTTHON IS KÖNNYEN ELKÉSZÍTHETED
Közel-keleti salátavariációk hétvégére
Gondolatban ismét a Közel-Kelet felé vesszük az irányt, ahol a csúcshőmérséklet a nyári hónapokban gyakran tetőzik 40C fok felett, tehát a könnyed, ugyanakkor laktató vegetáriánus receptek száma gyakorlatilag végeláthatatlan.
KARFIOL STEAK – Hozzávalók 4 főre: 1 fej karfiol, 100 g kész tahini, 1 ek. gránátalma mag, 1 ek. pirított mandula, csipet Maldon só,
Elkészítése: Vágjuk ki a karfiol torzsáját. Szedjük nagyjából egyforma méretű rózsákra, így szépen egyenletesen sülnek majd át. Kétféle elkészítést javaslunk. Az egyik, hogy a rózsákat bő, 170 fokos olajban sütjük ki aranybarnára. A másik, hogy 180 fokos sütőben 10-14 percig sütjük, míg a teteje szépen megbarnul. A sült karfiolokat tálaláskor locsoljuk meg kész tahinivel, szórjuk meg mandulával és gránátalma magokkal.
CÉKLASALÁTA – Hozzávalók 4 főre: 1 kg cékla, 1 dl olívaolaj, 200 g cukor, 4 dl víz, 2 db citrom, 1 tk. só, 1 tk. római kömény, 1 tk. cayenne bors, 1 tk. füstölt pirospaprika, 1 tk. zúzott fokhagyma, maréknyi aprított koriander.
Elkészítése: sós vízben főzzük meg a céklát héjában. Amikor közepesen puha, hámozzuk meg, majd vágjuk 1×1 cm-es kockákra. Külön serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, adjunk hozzá kevés vizet, és amikor kész, tegyük bele a zúzott fokhagymát, olívaolajat, füstölt pirospaprikát, apróra vágott chilit, tengeri sót, római köményt. Ebben a fűszeres masszában forgassuk át a céklasalátát, majd tegyük hűtőbe. Hidegen, sok friss korianderrel kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.