Krumplilepény, azaz tócsni
Ezt az ételt minden családban ismerik és szeretik, olcsó, laktató vacsora azokon a napokon, amikor nem volt idő bevásárolni, vagy a hó végi bankszámlán lévő összeg már szemmel nem látható túl jól. Rengeteg névvel illetik az ország különböző tájegységein, legismertebbek a tócsni, tócsi, lepcsánka, cicege elnevezések.
Hozzávalók:
1 kg krumpli nyersen, reszelve
2 tojás
reszelt vöröshagyma
só, bors
liszt, mennyiségét nehéz meghatározni, a krumpli minőségétől függ, de nagyjából 15 dkg elég szokott lenni
Elkészítés:
A krumplit finomra reszeljük (nem jó, ha túl szálasra sikerül, mert ezek a szálak ki fognak lógni a masszából, a zsiradékban pillanatok alatt feketére égnek, miközben a lepények belseje még nyers), összekeverjük a többi hozzávalóval. Forró zsiradékba téve egy villával ellapítgatjuk, pirosra sütjük. Tejföllel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.