Krumplileves
Szegények levese, vagy ahogy drága nagyanyám hívta, tésztaleves. Leginkább akkor készítette, ha krumplit főzött, akkor a levében gyakran készült ilyen egyszerű, de páratlan ízű leves. Nagyon fontos bele a friss zellerzöld íze, az adja meg azt a kicsi kis pluszt, amitől ez a leves több, mint „csak” egy krumplileves.
Hozzávalók:
fél kg krumpli
egy kis fej vöröshagyma szinte pépesre aprítva
egy szál sárgarépa
egy szál fehérrépa
friss zellerzöld, elengedhetetlen
egy szem paradicsom
egy paprika
zsiradék
cérnametélt
Elkészítés:
A vöröshagymát, a karikára vágott répákat megfuttatjuk a zsiradékon, amikor a sárgarépa kicsit kieresztette a színét, hozzáadjuk a krumplit, azt is átmelegítjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a zellerzöldet, a paprikát és a paradicsomot, majd az egészet puhára főzzük. Végezetül belefőzzük a cérnametéltet.
Hozzászólás zárolva.