Krumplis tészta
Nagy otthoni kedvenc. Hogy mitől? Az egyszerűségétől. A tiszta ízeitől. Hogy gyakorlatilag bármikor összedobható. Hogy gyorsan elkészül. Hogy lehet mellé savanyú uborkát, uborka salátát enni. Hogy olcsó. De ez mind kevés lenne, ha nem lenne olyan őrületesen finom. A barátnőmtől tanultam, hogy tegyek a tetejére egy kanál tejfölt, úgy még finomabb!
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg burgonya
1 nagy fej vöröshagyma
zsiradék, ki mit szeret, használ
50 dkg kockatészta
só
bors
pirospaprika
Elkészítés:
A zsiradékon a nagyon finomra vágott, megsózott hagymát puhára dinszteljük, akár egy-két evőkanálnyi vizet is adhatunk hozzá, hogy biztosan puha legyen, ne maradjon ropogós.
Egy másik edényben odatesszük főni az apró kockákra vágott krumpit. Figyeljünk oda, hogy a víz elég sós legyen.
Egy harmadik edényben pedig megfőzzük a tésztát.
Amikor a hagyma megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, borssal, a puha krumplit rászedjük, fakanállal megtörjük, összeforgatjuk, hogy mindenhol szép paprikás legyen. A lecsöpögtetett tésztát több részletben a krumplihoz adjuk, kíméletesen átforgatjuk. Ha szükséges, még sózzuk és borsozzuk.
Ha ügyesen logisztikázunk, elsőnek odatehetjük a krumplit főni, ha elég picire vágtuk, nagyon gyorsan megpuhul. Addig párolódhat a hagyma a serpenyőben, mehet rá a megfőtt krumpli. Végül pedig a még forró krumplis lábasba meleg vizet engedve, azt felforralva kifőzhetjük a tésztát, így spórolunk egy edényt a mosogatásnál 🙂
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.