Kukoricapehelyben hempergetett hekk
Ha hekk, akkor Balaton vagy legalábbis vízpart! De hogy ne kelljen sorba állni a finom halas falatokért, akár otthon is elkészíthetjük, ráadásul egész különleges panírozással. Lehet, hogy ezek után majd a szomszédok állnak sorba?
Hozzávalók:
80 deka hekk filé
ételkeményítő
cornflakes,(kukoricapehely)
só,
olaj
2 narancs
petrezselyemzöld
Elkészítés:
A 2 kanál ételkeményítőt kevés víz hozzáadásával joghurt állagúra keverjük. Külön edényben a kukoricapelyhet összetörjük. A halat befűszerezzük, majd a pelyhes masszában megforgatjuk, „bepanírozzuk”. Forró, bő olajban aranysárgára sütjük, és narancskarikákkal tálaljuk.
Fektettünk mi már sült halszeleteket pikáns zöldségágyra is! Itt a recept emlékeztetőül!
Hozzászólás zárolva.