Facebook hozzászólás
623

Kukoricás-fokhagymás buci

Egy tökéletes szendvics alap. A kukoricaliszttől jó állagú, és szép színű lesz a tészta, és beltartalmi értéke is magas. A fokhagymától pompás illata lesz. Diétázóknak és tudatosan táplálkozóknak változatosságot nyújt. És amikor sül, hmmmmm, azt hiszem a vámpírok messze elkerülik a konyhánkat.

Kukoricás, fokhagymás buci, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók 16 db-hoz:
2 dkg olaj
2 dkg cukor
2 dkg só
3 dkg élesztő
20 dkg langyos víz (+/- 1-2 ek)
18 dkg kefir/joghurt
1 gerezd reszelt fokhagyma, vagy 1 mk fokhagyma por
10 dkg rétes liszt
15 dkg kukoricaliszt
45 dkg sima liszt
2 ek (kb. 3 dkg) tejpor (elhagyható)
1 dl tej a kenéshez

Elkészítés:

A fokhagymát belereszelem a kefirbe. Bekészítem a kenyérsütő tartályába érkezési sorrendben. Tészta programon indítom, kidagasztatom. Figyelem dagasztás közben, ha kemény lenne a tészta, teszek egy evőkanálnyi vizet és beledolgoztatatom. Ha kell, még akkor korrigálom. Hagyom megkelni.
Lisztes nyújtó táblára borítom, átgyúrom. Két részre vágom, és kinyújtom kb. 25 cm-es kör alakra. Görgős vágóval körönként 8 cikkre vágom.
Megkenem a tetejét tejjel, és 180 c°-on szép pirosra sütöm ( kb. 15-18 perc). Mikor kiveszem a sütőből, ismét megkenem tejjel, majd rácson hagyom kihűlni. Max többi receptjét itt találjátok.

Fasírtgolyók tejszínes zöldségágyon
A recept lényege és előnye az, hogy a húsgolyók nem olajban sülnek ki, hanem a saját és a bacon zsiradékában, így nem tudnak plussz olajat felszívni.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!