Kukoricás muffin – meglepő és finom!
A muffin nem olyan rég hódított teret kis hazánkban, és viszonylag kevesen készítik sósan. Pedig a sós változat is kitűnő, rendhagyó és remek körete lehet akár húsoknak is, de simán el tudom képzelni tepsiben sütve, felkockázva is.
Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg kukoricadara
2 db tojás (csak egyet használtam, de elég volt)
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
2×130 ml joghurt
1 dl tej
8 dkg vaj
egy kis vöröshagyma
fél doboz kukoricakonzerv
5 dkg cheddar sajt reszelve
bors
Elkészítés:
A vajat megolvasztottam, az apróra vágott vöröshagymát és a kukoricát megdinszteltem rajta, majd félretettem kicsit hűlni.
Egy edényben összekevertem a liszteket, sót, sütőport, sajtot, egy másikban a tojást, joghurtot és tejet, majd ezeket beleöntöttem a lisztes keverékbe. Utánaküldtem a vajas-zöldséges keveréket, néhány mozdulattal elvegyítettem a száraz és nedves anyagokat.
Kibéleltem egy muffinformát papírral, színültig töltöttem a mélyedéseket a tésztával. 180 fokos sütőben 25 percig sültek.
https://www.eletforma.hu/kitchen-aid
Hozzászólás zárolva.