UBORKAROLL ÉS CSODASZENDVICS
Laktató uzsonnák Marton Adrienntől – 3.
Marton Adrienn ha csak teheti, saját készítésű finomságokat csomagol iskoláskorú fiainak, hogy ha a tanórák közt megéheznének, legyen mit falatozniuk.
2 IZGALMAS BENTOBOX A SULIKEZDÉSRE
UBORKA ROLL hozzávalói (4 főre): 1 db kígyóuborka, 1 db érett avokádó, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek majonéz, 8 szelet pulykamell sonka, 8 szelet edami sajt.
Elkészítés:
1. Az avokádót kettévágjuk kiszedjük a magját és egy kanál segítségével kiszedjük a húsát. Egy villával összetörjük és belekanalazzuk a majonézt, rácsepegtetünk pár csepp lime-ot, és egy fokhagymanyomó segítségével beletörjük a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk végül friss petrezselyemmel még üdébbé tesszük és összedolgozzuk.
2. A kígyó ubikat mandolin vágóval hosszú, vékony szeletekre vágjuk (ha, nincs mandolin vágótok, teljesen szuperül működik krumplihámozóval is, a lényeg, hogy minél vékonyabb szeleteket kapjunk).
3. Egy egyenletes felületre kiterítjük az uborkákat, úgy, hogy félig egymásra lógjanak. Az uborkára mehet a pulykamell sonka, amire rákenjük az avokádókrémünket, végül a sajttal is beterítjük.
4. Most jön a feladat „legnehezebb” része, az uborkát óvatosan felgöngyöljük, lehetőleg minél szorosabbra és 1- 1,5 centis cikkekre szeleteljük. Egy fokpiszkálóval átszúrva már mehetnek is a dobozba.
NEM A MEGSZOKOTT VASÁRNAPI RÁNTOTT HÚSOS SZENDVICS
Hozzávalók (2 főre): 2 db rántott hús, 4 szelet teljes kiőrlésű rozskenyér, 150 g zsírszegény túró, 2 ek natúr joghurt, 1 negyed kígyóuborka felkockázva, 1 tk friss kapor, 1 marék gyalult lila káposzta, 4 levél fejes saláta, ízlés szerint só, bors, friss petrezselyem, friss gyümölcsök, lime.
Hozzászólás zárolva.