Lassan sült tarja
Azt gondolnánk, húst mindenki tud sütni, de ez nem igaz. Ha csak a magam példájából indulok ki, már akkor is megdől az elmélet, mert régebben vagy nyers maradt a hús, vagy rágós lett, vagy szénné égett, gyakorlatilag ezekből a módozatokból lehetett választani. Ezzel a lassú módszerrel azonban a hús vajpuha lesz, ezt garantálom.
Hozzávalók:
fejenként egy szelet csontos tarja, két ujjnyi vastag
só, bors, fokhagyma
Elkészítés:
A tarját csontján süssük, mert az mindig ízletesebb, mint a csont nélküli. Mossuk meg a húst, papírtörlővel töröljük szárazra. Sózzuk, borsozzuk meg alaposan, ne felejtsük el, hogy vastag a hús, ha csak megmutatjuk neki a fűszereket, ízetlen lesz. Egy gerezd fokhagymát pépesre vágtam egy deszkán, a péppel szépen bemasszíroztam a húst. Beletettem a sütőedénybe, öntöttem alá egy gondolatnyi vizet, rátettem az edény fedelét, és betettem a sütőbe 160 fokra, 2 órára. Az alatt az idő alatt rá se néztem, amikor pedig letelt a két óra, egy porhanyós, szaftos hússzeletet találtam az edényben. Bármilyen körettel, de leginkább salátával nagyon ajánlom. Zsiradékot azért nem tettem alá a sütés előtt, mert a tarja önmagában is elég zsíros tud lenni, ahogy kisül belőle a saját zsírja, az épp elég.
Hozzászólás zárolva.