Facebook hozzászólás
330

Lazacfasírt uborkás-áfonyás salátával

Sajnos mi magyarok még mindig nagyon kevés halat fogyasztunk, pedig a szervezetnek többre lenne szüksége a benne lévő értékes tápanyagokból. Ez a fasírt még azokat is meggyőzi majd, akik idegenkednek a halételektől!

Hozzávalók 4 személyre:

3 salotta hagyma

2 kicsi salátauborka

1 csomag kapor

250 g joghurt (3,5 %)

3 ek tej

1 citrom leve

1/2 tk só

bors

1 tk cukor

500 g lazacfilé bőr nélkül

3-4 ek zsemlemorzsa

1 tojás (nagyság: M)

1 ek vaj

100 g egész, aszalt amerikai tőzegáfonya

1. A salotta hagymát megpucoljuk és finom karikákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, és a hámozóval a magházat kihagyva hosszú uborkacsíkokat szelünk. A kaprot megmossuk, szárazra rázogatjuk, és a leveleit, a díszítéshez szántak kivételével, letépkedjük a szárról. Finomra aprítjuk. A joghurtot és a tejet összekeverjük a hagyma, a kapor és a citromlé felével. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.

2. Megmossuk a lazacot, felitatjuk róla a nedvességet, és kis kockákra vágjuk. A lazac 2/3-át, a maradék hagymát, a zsemlemorzsát, a tojást és a maradék citromlevet a konyhai robotgépben összeturmixoljuk, azután a maradék kaprot és lazacot belekeverjük. Sóval-borssal ízesítjük. A masszából 12 fasírtot formázunk.

3. Vajat hevítünk egy serpenyőben, a fasírtokat minden oldalról 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Az uborkát és az áfonyát összekeverjük, az öntettel meglocsoljuk. Az uborkás, amerikai tőzegáfonyás salátát és a lazacfasírtokat együtt, a maradék kaporlevélkékkel tálaljuk.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…

Esküvői ajándék – Hogyan válasszuk ki a megfelelő nászajándékot?

Az esküvői ajándék kiválasztása komoly feladat lehet. Szeretné az ifjú párt valamivel megajándékozni, ami örömet…
1 / 3 461

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!