Lazacfasírt uborkás-áfonyás salátával
Sajnos mi magyarok még mindig nagyon kevés halat fogyasztunk, pedig a szervezetnek többre lenne szüksége a benne lévő értékes tápanyagokból. Ez a fasírt még azokat is meggyőzi majd, akik idegenkednek a halételektől!
3 salotta hagyma
2 kicsi salátauborka
1 csomag kapor
250 g joghurt (3,5 %)
3 ek tej
1 citrom leve
1/2 tk só
bors
1 tk cukor
500 g lazacfilé bőr nélkül
3-4 ek zsemlemorzsa
1 tojás (nagyság: M)
1 ek vaj
100 g egész, aszalt amerikai tőzegáfonya
1. A salotta hagymát megpucoljuk és finom karikákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, és a hámozóval a magházat kihagyva hosszú uborkacsíkokat szelünk. A kaprot megmossuk, szárazra rázogatjuk, és a leveleit, a díszítéshez szántak kivételével, letépkedjük a szárról. Finomra aprítjuk. A joghurtot és a tejet összekeverjük a hagyma, a kapor és a citromlé felével. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük.
2. Megmossuk a lazacot, felitatjuk róla a nedvességet, és kis kockákra vágjuk. A lazac 2/3-át, a maradék hagymát, a zsemlemorzsát, a tojást és a maradék citromlevet a konyhai robotgépben összeturmixoljuk, azután a maradék kaprot és lazacot belekeverjük. Sóval-borssal ízesítjük. A masszából 12 fasírtot formázunk.
3. Vajat hevítünk egy serpenyőben, a fasírtokat minden oldalról 4-5 perc alatt aranybarnára sütjük. Az uborkát és az áfonyát összekeverjük, az öntettel meglocsoljuk. Az uborkás, amerikai tőzegáfonyás salátát és a lazacfasírtokat együtt, a maradék kaporlevélkékkel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.