Lecsós csirkemáj, a párom kedvence
A lecsó örök kedvenc, legyen tél, vagy akár nyár. A csirkemájat is sokan szeretik, miért ne lehetne hát összeházasítani a két finomságot? Gyorsan elkészül, ne habozzunk hát elkészíteni egy hétköznapon vacsorára is akár.
Hozzávalók:
0,5 kg csirkemáj
2-2 db zöld és piros paprika
2 db paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 evőkanálolaj
só
őrölt bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés:
Az apróra összevágott vöröshagymát az olajon megpirítjuk, majd rátesszük a csíkokra vágott májat. Megszórjuk pirospaprikával, átforgatjuk a szafton a májat, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, paradicsomot, és kevés víz hozzáadásával, sűrűn forgatva a májat, puhára pároljuk. Ehhez nem kell túl sok idő, a máj könnyen puhul. Ha elkészült, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Hozzászólás zárolva.