Legjobb édesburgonyás receptjeink
Noha magyar neve megtévesztő lehet, jó tudnunk, hogy az édesburgonyának semmi köze a krumplihoz. Gumóit sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, édes sütemény, lepény is készülhet belőle, vagyis igen sokoldalú, ezt válogatásunk is megerősíti.
Egészséges chips
Sokak kedvence a chips, mint rágcsálnivaló, de a magas kalória- és zsírtartalma miatt nem illesztjük be az étrendünkbe, vagy nem szeretnénk hasonló felesleges kalóriákkal tömni a gyerekünket. Az, hogy odafigyelünk az egészségünkre, nem jelenti azt, hogy egyhangúan kellene étkeznünk. Édesburgonyából finom chips is készíthető, jóval egészségesebb hagyományos társánál.
Ennek a receptnek a nyomán egy fantasztikus, vitaminokban gazdag és különleges levest készíthetünk belőle. Egy kis gombával tesszük rá a koronát.
Lazac édesburgonya- és lencsesalátával
Érdemes a svédeket kérdezni, ha lazacról van szó, nagyon értenek hozzá. És az is remek ötlet, hogy édesburgonyás, lencsés salátával tálalják.
Egyszerű krémlevesként is remekül működik, dúsíthatjuk egy kevés tejszínnel, a fűszerezése pedig kizárólag rajtunk múlik. Télen gyömbérrel, fahéjjal, melegebb időben azonban könnyedebb fűszereket válasszunk mellé.
Töltsd meg, mondjuk fetával és spenóttal!
Sokkal gyorsabban puhára sül a sütőben az édesburgonya, mint hagyományos társa, használjuk ezt ki, és a megsütött batátát töltsük meg mindenféle földi jóval!
Kombináld juhtúróval és medvehagymával, a siker garantált.
Gondoltad volna, hogy halpogácsába téve is istenien működik az édesburgonya? Akár még arra is alkalmas, hogy azt is rávedd a halpogi elfogyasztására, aki egyébként nem túl nagy barátja a halnak. Na de édesburgonyával kombinálva….? Na ugye!
Hozzászólás zárolva.