Lekváros csók
Nagymamámtól tanultam ezt a receptet, kicsit macerás ugyan, de megéri a fáradtságot. A végeredmény olyan, mintha cukrászdából vettük volna, csak sokkal olcsóbb.
Hozzávalók:
30 dkg finomliszt, 20 dkg margarin, 10 dkg + 2 kanál kristálycukor, 2 tojássárgája, 1 tojásfehérje, 5 dkg darált dió, birsalma vagy egyéb savanykás lekvár
A lisztet a margarinnal, a tojássárgákkal és a cukorral összegyúrjuk. Rugalmas tésztát kell kapnunk, ha elválik az edény falától, akkor kezdhetjük a formázást. Kis golyókat hengergetünk a tésztából, majd a közepébe a hüvelykujjunkkal egy mélyedést csinálunk. A mélyedés külső szélét megkenjük tojásfehérjével és a plusz két kanál cukorral elkevert dióba mártjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük a csókokat és előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihült a mélyedésbe lekvárt teszünk. Dekoratív és nagyon finom sütemény.
Hozzászólás zárolva.