Facebook hozzászólás
801

Lencsesaláta

Aki újév napján lencsét eszik, az egy esztendeig bővelkedik, legalábbis így tartja a néphit. Azt azonban nem mondja senki, hogy muszáj levest vagy főzeléket készíteni, íme egy alternatíva, amit előre megcsinálhatunk és nagyon finom.

Hozzávalók:

0,5 kg lencse

2 fej lilahagyma

20 dkg füstölt hús

babérlevél

balzsamecet

cukor

Elkészítése:

A lencsét a megszokott módon beáztatjuk, majd a füstölt hússal és babérlevéllel együtt megfőzzük. A főzővizet nem muszáj sózni, ugyanis a füstölt hús általában elég sós. A megfőtt húst apróra vágjuk. A lilahagymát vékonyra karikázzuk és leforrázzuk. A cukorból és az ecetből vízzel salátalevet készítünk, ebbe keverjük bele a hagymát, a lencsét és persze a húst is. Akkor a legfinomabb, ha áll egy napot, érdemes tehát előre dolgozni újévre.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!