Lencsesaláta
Aki újév napján lencsét eszik, az egy esztendeig bővelkedik, legalábbis így tartja a néphit. Azt azonban nem mondja senki, hogy muszáj levest vagy főzeléket készíteni, íme egy alternatíva, amit előre megcsinálhatunk és nagyon finom.
0,5 kg lencse
2 fej lilahagyma
20 dkg füstölt hús
babérlevél
balzsamecet
cukor
só
Elkészítése:
A lencsét a megszokott módon beáztatjuk, majd a füstölt hússal és babérlevéllel együtt megfőzzük. A főzővizet nem muszáj sózni, ugyanis a füstölt hús általában elég sós. A megfőtt húst apróra vágjuk. A lilahagymát vékonyra karikázzuk és leforrázzuk. A cukorból és az ecetből vízzel salátalevet készítünk, ebbe keverjük bele a hagymát, a lencsét és persze a húst is. Akkor a legfinomabb, ha áll egy napot, érdemes tehát előre dolgozni újévre.
Hozzászólás zárolva.