Facebook hozzászólás
3 392

Libamáj sous vide módon

A szuvidálás az egyik legfrissebb trend a gasztronómiában. Bloggerek írnak róla, előkelő étteremek séfjei magasztalják. Ma már a vákuum alatt főzéshezszükséges berendezések már hozzáférhetőek az amatőrök számára is. Íme egy recept, ha a gép már megvan.

 

Sous vide libamáj

Hozzávalók:

60 dkg-nál nem nagyobb libamáj

Készítek egy páclevet:

1l tej

7 dkg tengeri só

3 dkg barna cukor

2 gerezd fokhagyma áttörve

10 szem boróka bogyó mozsárban megtörve ( elhagyható)

1 evőkanál tokaji szamorodni

 

A májat először ki kell zsigerelni. A közép tájon lévő vénákat ereket óvatosan húzzuk ki.

A felfőzött, majd lehűtött páclében, érlelem a kierezett libamájat hűtőszekrényben 3 órát vagy akár egy egész éjszakát.
A lecsepegtetett letörölgetett libamájat, belerakom vákuum zacskóba, hozzáadom a tokajit.

Praktikus tanács, hogy a vákuumozáshoz nagyobb tasakot kell használni a Tokaji miatt. Fogassuk be a vákuumozó gépbe a tasakot majd húzzuk az asztal széléhez, hogy a tasak teljesen függőlegesen lógjon, s csak így indítsuk a vákuumozást és lezárást, különben a vákuum felszívhatja a tokajit és a hegesztés sem biztos hogy sikerül. Ez a macera elhagyható, ha nem teszünk alkoholt a tasakba.

63,5 fokon 60 percet sous vide-olom. Jeges fürdőben 30 perc alatt lehűtöm.

Az állaga miatt, késsel nem is lehet szeletelni, mert rátapad, ezért célszerszámnak nagyon jól megteszi egy db damil, vagy cérna is.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!