Facebook hozzászólás
224

Libamell brokkolimártással

Ehhez a recepthez semmilyen különleges hozzávalóra nincs szükség. A sok jól ismert alapanyag együtt isteni lesz!

Kép:sxc

Hozzávalók:

4 kicsontozott pecsenyelibamell, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 evőkanál durvára darált, enyhén (szárazon) pirított mandula, 2,5 deci tejszín, pici szerecsendió, pár szem egész bors, 1 mokkáskanál fehér bors, 1 babérlevél, 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél citrom, 1 deci száraz vörösbor, 3 evőkanál olívaolaj, 60 deka brokkoli, 5 deka vaj, 1 evőkanál liszt, ízlés szerint só.

Elkészítés:

a megtisztított zöldségeket, vörös- és fokhagymát a néhány szem egész borssal, babérral és a felszeletelt citrommal körülbelül 8 deci vízben puhára főzzük, majd beleöntjük a bort. Ebbe a páclébe tesszük a libamelleket, és hűtőben legalább 24 óráig pácoljuk. Kivéve a húsokat, sózzuk, serpenyőben hirtelen elősütjük, majd a szokásos módon – a bőrös felével felfelé serpenyőbe rakva – piros ropogósra készítjük. Közben sós vízben megfőzzük puhára a rózsáira szedett brokkolit, leöntjük róla a vizet, majd összeturmixoljuk. A vajon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet, felengedjük a tejszínnel, majd hozzáadjuk a brokkolikrémet és a mandulát, és folytonos keverés mellett sűrűre főzzük. A fűszerekkel ízesítve a tálra tett és felszeletelt libamellek köré öntjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!