Facebook hozzászólás
249

Lilahagymás, répás hústekercs

Hústekercset készíteni kicsit macerás dolog, de megéri a pepecselést, az eredmény ugyanis nagyon látványos étel. Ez a marhahúsos répával és lilahagymával készült tekercs nagyon finom is. 

hozzávalók személyenként:

1 szelet sovány marhahús

4 vékony szelet répa

negyed fej lilahagyma

1 szelet szalonna

 

A húst alaposan kiklopfolom, besózom, megborsozom. A répából hosszában vékony szeleteket vágok és a hagymát is felszeletelem. A hússzeletet lefedem répa és hagyma darabokkal, majd feltekerem. Becsavarom baconbe és megtűzöm hústűvel vagy fogpiszkálóval.

Kevés olajon elkezdem pirítani a tekercseket, ha megpriult öntök alá egy kis vizet, és dobok mellé pár babérlevelet. A főzési idő végefelé vörösbort töltök rá és elforralom. 

Tálalni kettévágva érdemes a hústekercseket, úgy mutatós. 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!