Linzerkarika glutén-, tej- és cukormentesen
Ha kénytelenek vagyunk bizonyos ételeket, alapanyagokat megvonni magunktól, az bár nem öröm, de nem is sorscsapás. Kata receptjei mindig kínálnak valami jó kis alternatívát, hogy mentesség ellenére finomakat ehessünk.
Hozzávalók:
250 g barna rizsliszt
125 g kókuszzsír
1 db M-es méretű tojás
1 kk szódabikarbóna
20 g negyedannyi édesítőszer (Dia Wellness 1:4 édesítőt használtam)
1 citrom reszelt héja
Összeállításhoz:
200 g eritrittel készült lekvár (én sárgabarackot használtam, de jó választás egy savanykás piros bogyós lekvár is)
egy kevés édesítő porrá őrölve, vagy lehet venni eleve porcukor állagút is
Elkészítése
A hozzávalókból összegyúrom a tésztát, finoman kell bánni majd a nyújtással, mert könnyebben szakad, de szépen nyújtható és sütéskor is jól működik. 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt arany barnára sütöm, majd hagyom, míg teljesen kihűl, végül betöltöm a lekvárral és megszóróm porcukor helyettesítővel.
Hozzászólás zárolva.