Facebook hozzászólás
781

Liszt nélküli csokitorta – Jucus konyhájából

Kevés összetevőből, nagyon egyszerűen és gyorsan, ráadásul sütés nélkül készítettünk ma édességet. Ez a csokitorta főleg a lisztérzékenyek kedvence lesz, mert a hozzávalókból sorából kihagytuk a lisztet. Így is fantasztikus finomságot alkottunk!

Íme a liszt nélküli torta!
Íme a liszt nélküli torta!

Hozzávalók:

  • 225 gr fekete csoki (70% kakaó) 
  • 225 gr édes tejszín
  • 1/4 kk só 
  • kakaó
  • vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
Még mielőtt a tortához hozzákezdenénk, előkészítjük a helyét. A formát (pl. őzgerinc forma) kivajazzuk, és sütőpapírral alaposan kibéleljük, az oldalait is jól beborítva.
A csokit eldaraboljuk, majd vízgőzben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a negyed kiskanál sót.  A tejszínt felmelegítjük (nem forraljuk!) és csomómentesen összekeverjük a felolvasztott csokival. Beleöntjük az előzetesen előkészített és jól kibélelt formába, majd alufóliával letakarjuk, és hideg helyre tesszük. Miután megdermedt, kiemeljük a formából, és megszórjuk egy kis kakaóval. Ízlés szerint (kb. inkább centi vastagra) szeleteljük.
Vasárnapi pudingos-meggyes csoda – sütés nélkül
Ebben a desszertben három dolog van, ami miatt szuper jó. Az egyik, hogy sütés nélkül készül, a másik, hogy előző nap összeállítható, a harmadik pedig a nyáridéző meggyszemek. Hopp, van egy negyedik is: már vasárnap reggel ehetünk belőle a kávénk mellé.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!