Facebook hozzászólás
979

Lusta asszony rakott káposztája

Ez egy igazi hétfői egytál étel, amikor is a pörköltmaradékot újrahasznosíthatjuk. De ha még maradt a rizsből is, akkor valóban percek alatt elkészíthetjük ezt a káposztás finomságot vacsorára. Mellette még lustálkodhatunk is egy kicsit munka után…

káposzta
Igazi „maradékos” vacsora

Hozzávalók: (4 főre)

40 dkg sertéspörkölt,
10 dkg füstölt kolbász,
fél kg savanyú káposzta,
20 dkg rizs,
só,
2-3 dl tejföl

Elkészítés:
A rizst megpároljuk, de ha köretként megmaradt előző napról, azt is felhasználhatjuk.
Egy közepes tepsit kizsírozunk, az aljára rétegezzük a rizst, rátesszük a pörköltet, a tetejére a kifacsart savanyú káposztát, majd a karikákra vágott füstölt kolbászt.
Alufóliával lefedjük, és sütőbe tesszük. Közepes lángon kb. fél óráig sütjük, majd kivesszük, és a tejfölt a tetejére kenjük.
Kb. fél óráig alufólia nélkül tovább sütjük. Akkor kész, ha a káposzta megpuhult, és a tetején a tejföl kicsit megpirult.
Nagyon finom, laktató étel.

Savanyú-káposzta-Kép-likeahungaricum

 

 

 

S hogy mi mindenre jó még a savanyú káposzta? Már soroljuk is!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!