Lusta asszony rakott káposztája
Ez egy igazi hétfői egytál étel, amikor is a pörköltmaradékot újrahasznosíthatjuk. De ha még maradt a rizsből is, akkor valóban percek alatt elkészíthetjük ezt a káposztás finomságot vacsorára. Mellette még lustálkodhatunk is egy kicsit munka után…
Hozzávalók: (4 főre)
40 dkg sertéspörkölt,
10 dkg füstölt kolbász,
fél kg savanyú káposzta,
20 dkg rizs,
só,
2-3 dl tejföl
Elkészítés:
A rizst megpároljuk, de ha köretként megmaradt előző napról, azt is felhasználhatjuk.
Egy közepes tepsit kizsírozunk, az aljára rétegezzük a rizst, rátesszük a pörköltet, a tetejére a kifacsart savanyú káposztát, majd a karikákra vágott füstölt kolbászt.
Alufóliával lefedjük, és sütőbe tesszük. Közepes lángon kb. fél óráig sütjük, majd kivesszük, és a tejfölt a tetejére kenjük.
Kb. fél óráig alufólia nélkül tovább sütjük. Akkor kész, ha a káposzta megpuhult, és a tetején a tejföl kicsit megpirult.
Nagyon finom, laktató étel.
S hogy mi mindenre jó még a savanyú káposzta? Már soroljuk is!
Hozzászólás zárolva.