Facebook hozzászólás
313

Májas paprikafalatok – az esti sörözéshez

Ahhoz, hogy feldobjuk a nyáresti sörözésünket valami finomsággal, nem kell zsíros, nehéz és bonyolult falatokban gondolkodnunk. A karakteres sötét lágerek karamell malátájához például kiválóan illenek a különböző gombás és májas ételek. Most egy különleges, de egyszerű receptet ajánlunk.

Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Amíg keressük Magyarország Sörkorcsolyáját, addig Vásárhelyi István sörgasztronómus receptjei, remek példát mutatnak, milyen egyszerűen és gyorsan elkészíthető egy sörkorcsolya, mely a sörözés közben keletkező éhségérzetet is hatékonyan elmulasztja.

Hozzávalók (4 személyre):

20 dkg máj (lehet karakteresebb csirke vagy sertés, de lágyabb, krémesebb pl. kacsa)
2 evőkanál édes mustár (vagy mustár és méz 2:1 keveréke)
2-3 kápia paprika
4 szelet rozskenyér
3-4 dkg vaj
kevés zsír és apróra vágott hagyma a sütéshez
1-2 szár újhagyma
balzsamecet
ízlés szerint bors, majoranna vagy friss koriander

Elkészítjük a májkrémet:
a zsíron és kevés hagymán megsütött májat botmixer segítségével összedolgozzuk a vajjal, mustárra és fűszerekkel. A krémet kicsumázott paprikákba töltjük, kicsit a hűtőbe tesszük, majd a töltött paprikát felszeleteljük. Szaggatóval köröket vágunk ki a kenyérből, majd ráhelyezzük a szeletelt paprikás májat. A újhagymát apróra vágjuk és leöntjük a balzsamecettel. Hagyjuk pár percig állni, végül ezzel az ecettel bolondított hagymával, frissen őrölt borssal és zöld fűszerekkel díszítjük a falatkákat. A máj és a kávés-csokis ízvilágú maláta harmóniája mellett a balzsamecettel ízesített édes-fanyar hagyma és a paprika édeskés, roppanós friss ízei szépen összesimulnak a barna sörök aromáival és a pörkölt maláták enyhe fanyarságával.

A kolbászos szendvicspogácsa bár hagyományos, de nagyon kiváló rágcsálni való a sörök, borok mellé.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!