Majonézes padlizsánkrém
Gyönyörű színe van, egészséges és éppen aktuális. A padlizsánról van szó, melyből krémet sokan és sokfélét tudnak. Mi most egy majonézes változatot ajánlunk az uzsonnás dobozba.
Hozzávalók:
- 2 db közepes padlizsán
- 2 közepes fej vöröshagyma
- só, bors
- 3 dl házi majonézhez: 2 db tojássárgája, 2 dl olaj, 2 kávéskanál mustár, só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A padlizsánt puhulásig sütjük (kb. 40 perc), a héját lehúzzuk, majd műanyag szeletelővel apróra vágjuk. A padlizsánpéphez hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután elkészítjük a házi majonézt: egy keverőtálba tesszük a tojássárgákat, majd hozzákeverjük fakanállal a sót, a borsot és a mustárt. Ezután óvatosan, vékony sugárban, lassan, folyamatos keverés mellett elkezdjük hozzáadagolni a szobahőmérsékletű olajat. Ha felvette az olajat és kellően krémes, akkor kész a majonéz. Ezután alaposan elkeverjük a majonézt a padlizsánpéppel, és hűtve tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.