Facebook hozzászólás
1 112

Mákparfé – a bódító édesség

A nagyi szerint, aki sok mákot eszik, az sokat alszik, mert az ópium dolgozik benne. Mi most nem az alvásra, hanem egy édes élvezetre gondoltunk, amikor közkinccsé tesszük ezt a gyors finomságot!

Mákparfé

Hozzávalók:

  • 1 citrom,
  • 3 dl tej,
  • 20 dkg darált mák,
  • 15 dkg cukor,
  •  3 tojássárgája,
  •  3 dl tejszín;

Az öntethez:

  • 40 dkg vegyes gyümölcs (mélyhűtött vagy konzerv is lehet),
  • 1 dl vörösbor,
  • 30 dkg lekvár.

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, és belekeverjük a reszelt citromhéjat, a mákot, a cukrot és 5 perc alatt sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk, majd beledolgozzuk a tojás sárgákat és a tejszínből vert kemény habot. A masszát egy hideg vízzel kiöblített vagy fóliával kibélelt formába simítjuk, és 4-5 órára mélyhűtőbe tesszük. A gyümölcsöket vagy a befőttet levével együtt 1-2 percig főzzük a borban, hozzáadjuk a lekvárt, és összerázogatva 2 percig forraljuk. A hűtőből kivett formát meleg vízbe mártjuk és tálcára borítjuk a parfét. Meleg késsel szeletekre vágjuk és a gyümölcsös mártással azonnal tálaljuk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!