Facebook hozzászólás
298

Málnakrémes habos kakaós-diós kevert

Bár a kakaós kevertet önmagában is szeretjük, de ezzel a fantasztikus málnakrémmel, tortaformába öntve igazi ünnepi desszert lehet. No és igazi hab is van a tortán, fehér csoki reszelékkel.

Már a látványa is csábító
Már a látványa is csábító

Hozzávalók:
Tésztához:
10 deka margarin
3 tojás
15 deka cukor
10 deka liszt
9 deka darált dió
4 deka kakaó
50 ml tej
1/2 kiskanál só
1/2 csomag sütőpor
4 kanál forró kávé

Krém:
50 deka fagyasztott málna(a frisset előző éjjel a fagyasztóba dugjuk)
1 kanál ételkeményítő
2 kanál cukor

Díszítés: 1o deka fehér csoki, 2 deci tejszín.
Elkészítés:
Ahogy azt a kevert sütiknél megszoktuk, a tészta hozzávalóit jó habosra összekeverjük. Egy 25×25 cm tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, és 18o fokon (előmelegített sütőben) 2o-3o percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a málnát a cukorral felforraljuk. az ételkeményítőt kevés vízzel kikeverjük, és a forró málnához adjuk, majd lehűtjük.
 A hideg málnás krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, majd díszítésül a felvert tejszínt simítjuk és annak tetejére a fehér csokit reszeljük.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!