PILLANGÓTÉSZTA SONKÁVAL ÉS PESTÓVAL
Maradék sonka: alkossunk valami újat!
Szinte minden évben felmerült húsvét után, mi legyen a maradék sonkával? Kevés, hogy mindenkinek jusson, ám sok, hogy kidobjuk, miért is tennénk ilyet? Íme egy remek recept a maradék húsvéti sonka, vagy bárminemű hús felhasználására.
Az eredeti olasz recept füstölt lazacra szól, de mi kipróbáltuk sonkával is, és egyáltalán nem csalódtunk benne. A pesto alapanyagait régen fűszermozsárban törték össze, innen az elnevezés: pestare (összetörni).
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg pillangótészta
1 ü. piros pesto (amit persze mi magunk is elkészíthetünk, ha vállalkozó kedvünkben vagyunk. Két közepes paradicsomot, 6 db olajban eltett szárított paradicsommal felkockázunk, 2 gerezd fokhagymával, 4 evőkanál reszelt parmezánnal, 5 dkg tisztított mandulával, olívaolajjal és sóval botmixerrel krémesre pürésítünk)
20-30 dkg sonka apróra vágva
20 dkg mirelit zöldborsó
1 nagy fej hagyma
2 dl főzőtejszín
3 dkg vaj,
parmezán,
só
Egy nagyobb serpenyőben megolvasztjuk a vajat, majd ha a hagymát nagyon apró kockákra vágtuk a hagymatű segítségével, rádobjuk. Kevergetve megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót és tetőt teszünk rá, hogy puhára párolódjon. Rádobjuk a kockára vágott sonkát, rákanalazzuk az egész üveg pestót, rálöttyintjük az egész főzőtejszínt. Jól összekeverjük, majd a tetőt visszatéve egyet rottyantunk rajta.
Közben lobogó, sós vízben kifőzzük a pillangótésztát (természetesen penne vagy bármilyen más tészta is remek választás), s ha megfőtt, leszűrjük, és a piros pestós szószba forgatjuk. Tálaláskor parmzánforgácsokkal vagy reszelt parmezánnal kínáljuk.
Hozzászólás zárolva.