Facebook hozzászólás
587

Márton napi libaburger édesburgonyával sütve

Ha szeretnéd a Márton-napot olyan libaétellel ünnepelni, ami nem szokványos, ajánljuk Marton Adrienn receptjét, ezt a rendhagyó libaburgert. Nem csak csábító, de egészséges is!

Libaburger Martin Adrienntől, Kép: vercukormeres.hu
Kép: vercukormeres.hu

Hozzávalók 1 főre:
– 350 g édesburgonya
– 150 g darált libahús
(75g comb+75 g mell hájjal együtt)
– 1 gerezd fokhagyma
– 2 szál rozmaring (csak levelek)
– 2 csipet só
– bors ízlés szerint
– 90 g párolt lilakáposzta
– 1 db szívsaláta

Elkészítés:
1. Először elkészítjük a húspogácsát. A darált libahúst egy tálba tesszük, sóval, borrsal, aprított rozmaringgal és reszelt fokhagymával ízesítjük. Picit hagyjuk összeérni az ízeket.
2. Héjastul megmossuk, majd felvágjuk az édesburgonyát, úgy hogy 6 hosszabb karikát kapjunk.
3. A húsból az édesburgonya szeletek méretének megfelelő húspogácsákat formázunk.
4. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az édesburgonya szeleteket oldalanként 3-5 percig aranybarnára pirítjuk. A húspogácsákat szintén beletesszük a serpenyőbe és oldalanként 5-5 percig sütjük.
5. Ezt követően elkezdjük rétegezni a burgert az alábbi sorrendben: 1. édesburgonya 2. 2 db szívsalátalevél,
3. édesburgonya 4.húspogácsa 5. párolt lilakáposzta
6. édesburgonya.

Forrás: vercukormeres.hu

Párolt lilakáposzta, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

 

 

A libaburger mellé sem szentségtörés a klasszikusnak számító párolt lilakáposzta fogyasztása, melynek receptjét megnézheted a fotóra kattintva.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!