Facebook hozzászólás
1 822

Márványos kalács

Könnyű, levegős tésztájú, egyszerűen elkészíthető sütemény, a legjobb választás tea, kávé mellé. Legjobb, ha a tészta összekeverését robotgépre bízzuk, úgy kapjuk meg az ideális állagot.

Márványos kalács, Kép: Kandikó Éva
Kép: Kandikó Éva

Hozzávalók:
20 dkg vaj
20 dkg cukor
3 db tojás
28 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál vanília kivonat
185 ml tej
3 evőkanál kakaópor

Elkészítés:
A puha vajat a cukorral alaposan kikeverjük, hogy jó levegős krém legyen belőle, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyikkel alaposan elkeverjük, csak aztán adjuk hozzá a következőt. Belekeverjük a lisztbe a sütőport, majd két-három részletben, a tejjel felváltva belekeverjük a tojásos masszába. Sütőpapírral kibélelünk egy 30 cm hosszú gyümölcskenyér sütő formát, beleöntjük a massza felét. A másik felébe belekeverjük a kakaót, a barna masszát ráöntjük az előző rétegre, és egy villával, vagy kés hegyével körkörös mozdulatokkal kissé összevegyítjük a kétféle színű tésztát.

200 fokos sütőben 50 percig sütjük, félidőben letakarjuk fóliával, nehogy a kakaós tészta megégjen.

A finom sütemények titkai
Gyakran szembesülök vele, hogy azok a konyhai kifejezések, szakszavak, melyekkel egy gyakorlott háziasszony könnyedén dobálózik, kezdő konyhatündéreknek nem jelentenek semmit. Adunk néhány tanácsot, hogy a süteményeitek mindig jól sikerüljenek.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!