Mascarponés, gyümölcsös villámdesszert
A mascarponéval annyiféle desszertet lehet kreálni, hogy megéri egy-egy dobozzal tárolni a hűtőben. Persze nemcsak édességekhez jó, hanem tésztaszószokhoz, húsételek mártásához is.
Hozzávalók:
25 dkg szobahőmérsékletű mascarpone
2 dl habtejszín
néhány darab édes keksz (nálam Győri Zabfalatok, natúr)
ízlés szerinti mennyiségű porcukor
gyümölcs ízlés és szezon szerint
Elkészítés:
A tejszínt felverem kemény habbá, majd a porcukorral kikevert mascarponét hozzákeverem a habhoz. A kekszet összetördelem, vagy a késes aprítóval ledaráltatom, néhány evőkanálnyit egy kehely aljára rendezek, kanalazok rá a mascarpone krémtől, a tetejét pedig kirakom gyümölccsel. Néhány óra pihenés a hűtőben jót tesz neki.
Tejszínhab helyett készíthetjük natúr joghurttal is, úgy is nagyon finom. A keksz elhagyható, a kalóriatartalom anélkül is derekas…
Figyelmes szemlélő felfedezheti, hogy a két képen ugyanazokba a kelyhekbe tálaltam a desszertet. Igen ám, de ezen a fotón tiramisu van a poharakban. Te hogy készíted a tiramisut? Ha a fotóra kattintasz, megtudhatod, én hogyan csinálom.
Hozzászólás zárolva.