Mediterrán csirke pikáns dresszinggel
Amíg ezek a nagyszerű falatok készülnek, olyan illatok terjengnek a lakásban, mintha egy tengerparti grillezés kellős közepébe csöppentünk volna. Az eredmény pedig hófehér, puha, omlós csirkehús lett egy vékony, fűszeres kéreggel, ami éppen olyan, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Ráadásul mindez tíz perc alatt!
Hozzávalók:
- 1 tasak Maggi Szaftos mediterrán paradicsomos csirke steak alap
- 50 dkg csirkemell felszeletelve
- 1 kis pohár tejföl
- 2 közepes méretű sárgarépa nagyon apró, vékony csíkokra vágva
- 2 evőkanál étolaj vagy olíva olaj
- 1 csomag Tortilla lap (8-10 db)
- fél fej jégsaláta apróra vágva
- egy kisebb kígyóuborka apró, vékony csíkokra vágva
- + tetszőlegesen zöldségek
A dresszinghez keverjünk össze:
- 1 fej vöröshagymát apróra kockázva
- 2 evőkanál étolajat
- 2 evőkanál vizet
- 2 evőkanál 10 %-os ecetet
- 1 csapott mokkáskanál sót
- 1 teáskanál oregánót
- 1 csapott evőkanál cukrot
Elkészítés:
A dresszinget hagyjuk egy kicsit állni, majd kanalazzuk rá négy felszeletelt paradicsomra és ízlés szerinti mennyiségű mozzarella sajtra.
A csirkemelleket négy darab két centis szeletre vágjuk. Fektessük őket egymás mellé a papiruszba, majd felhevített serpenyőben süssük meg. Ne süssük közepes lángnál erősebben! 5 perc után fordítsuk át, majd süssük további öt percig.
A serpenyő aljára odasült fűszerekre tegyünk két evőkanál étolajat, és süssünk rajta répát.
Vágjuk össze a salátát és a kígyóuborkát, és csíkozzuk fel a húst is. Amikor a répa elkészült, keverjük hozzá a tejfölt, a salátát és az uborkát.
Adagoljuk serpenyőben felmelegített Tortilla lapokba. ( Forrás. Rupanerkonyha.cafeblog.hu)
Hozzászólás zárolva.