Mediterrán húsgombócok paradicsomos-vörösboros mártásban
Attól még, hogy itt a nyár, néha jól esik egy rendes, húsos étel. De azért ez egy könnyű nyári fogás, ráadásul a legjobb szezon van ahhoz, hogy igazán finom és lédús paradicsommal dolgozhassunk.
Hozzávalók
● 60 deka darált marhahús
● 1 tojás
● 1 zsömle
● 2 deci tej
● 1 fej vöröshagyma
● 2 gerezd fokhagyma
● 2 deci vörösbor
● 4 evőkanál finomliszt
● 4-6 darab nagyobb paradicsom
vagy 2 deci paradicsompüré
● 1 mokkáskanál vágott friss bazsalikomlevél és rozmaring
● só, őrölt bors
● olívaolaj
Elkészítése
A húst jól összedolgozzuk a tejben megáztatott és kifacsart zsömlével és a tojással, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A masszából gombócokat formálunk, lisztben megforgatjuk őket, majd olívaolajban kisütjük.
A vöröshagymát karikákra, a fokhagymát apróra vágjuk, és egy serpenyőben olívaolajon megpároljuk őket – először a vöröshagymát, majd hozzáadva a fokhagymát –, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot vagy a paradicsompürét meg a bort. Fűszerezzük a bazsalikommal, rozmaringgal, majd beletesszük a gombócokat, és 15-20 percig együtt főzzük. Ha kell, sózzuk, és adhatunk hozzá egy kis vizet is.
● Ha a paradicsommártás nem elég aromás, vagy a vörösbortól túl savanykás, egy pici cukrot adhatsz hozzá.
● Mit is ajánlhatnánk egy rozmaringos-bazsalikomos-olívás ételhez? Hát egy mediterrán kerámiatányért! Igen stílusos az anyagával és olajbogyós, olívaleveles mintájával. Az ára: 1190 forint.
De ha másmilyen mintás kerámiatányért szeretnél, az Életforma Shopban olyat is találsz!
● További ínycsiklandó Életforma-receptek itt!
A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!
Hozzászólás zárolva.