Mediterrán lencseleves
Csicseriborsó, bab, lencse, fekete szemű menyecske… dúdoljuk a népszerű gyerekdalt. De ne álljunk meg az éneklésnél, főzzünk lencsét, mert egészséges, olcsó és finom.
Hozzávalók:
45 dkg lencse
2 szál sárgarépa
2 szál szárzeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
1 babérlevél
3 zsályalevél
1 friss rozmaring ág
só
bors
Elkészítés:
A lencsét néhány órára vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, lábasba tesszük. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Mehet bele a babérlevél is. Fedő alatt kb. 40 percig főzzük. A babért kidobjuk belőle, sóval, borssal, zöld fűszerekkel ízesítjük. Még tíz percig főzzük, addigra a lencse szétesik. Egy kevés olívával meglocsolva, ropogós kenyérrel tálaljuk.
Hozzászólás zárolva.