Facebook hozzászólás
977

A TAVASZ LEVESE

Medvehagyma, az új kedvenc

Pár éve új kedvenc tűnt fel a piacon, s ma már szinte minden áruházláncban kapható időről-időre. Ha mi magunk szedjük a természetben a medvehagymát, egyetlen egy dologra figyeljünk, de arra nagyon: nehogy a kísértetiesen hasonlító gyöngyvirág levelét vigyük haza, mert az mérgező!

Egészen különleges íze van a medvehagymának, kicsit újhagyma, kicsit fokhagyma, kicsit póréhagyma – de mégis más és speciális. S még gyógyító hatása is van. A füves emberek különösen a méregtelenítő, vírus- és gombaölő, illetve emésztést serkentő hatását emelték ki.

Extra finom íze van a medvehagymának. Fotó: Piaxabay.com
Extra finom íze van a medvehagymának. Fotó: Piaxabay.com

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 doboz főzőtejszín
  • 1 db burgonya
  • 1 db húsleveskocka
  • 3 dl víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • füstölt sajt, levesgyöngy, parmezán, bármi ami levesbetétnek jó
  • só, bors, szerecsendió

Tisztítsuk meg a medvehagymát, a középen futó növényrostról fejtsük le a leveleket. A megpucolt, apróra kockázott burgonyát és a széttépkedett medvehagymát az olívaolajon futtassuk meg, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval. Öntsük fel a vízzel, s tegyük hozzá a leveskockát is. Forraljuk addig, míg a burgonya megpuhul, majd botmixerrel pürésítsük. A főzőtejszínhez keverjünk pár evőkanál forró levest, s ezt öntsünk vissza a levesbe. Selymes állagúnak kell lennie. Tetszés szerinti levesbetéttel tálaljuk ezt mennyei harsányzöld tavaszi levest.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!