A TAVASZ LEVESE
Medvehagyma, az új kedvenc
Pár éve új kedvenc tűnt fel a piacon, s ma már szinte minden áruházláncban kapható időről-időre. Ha mi magunk szedjük a természetben a medvehagymát, egyetlen egy dologra figyeljünk, de arra nagyon: nehogy a kísértetiesen hasonlító gyöngyvirág levelét vigyük haza, mert az mérgező!
Egészen különleges íze van a medvehagymának, kicsit újhagyma, kicsit fokhagyma, kicsit póréhagyma – de mégis más és speciális. S még gyógyító hatása is van. A füves emberek különösen a méregtelenítő, vírus- és gombaölő, illetve emésztést serkentő hatását emelték ki.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 doboz főzőtejszín
- 1 db burgonya
- 1 db húsleveskocka
- 3 dl víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- füstölt sajt, levesgyöngy, parmezán, bármi ami levesbetétnek jó
- só, bors, szerecsendió
Tisztítsuk meg a medvehagymát, a középen futó növényrostról fejtsük le a leveleket. A megpucolt, apróra kockázott burgonyát és a széttépkedett medvehagymát az olívaolajon futtassuk meg, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg szerecsendióval. Öntsük fel a vízzel, s tegyük hozzá a leveskockát is. Forraljuk addig, míg a burgonya megpuhul, majd botmixerrel pürésítsük. A főzőtejszínhez keverjünk pár evőkanál forró levest, s ezt öntsünk vissza a levesbe. Selymes állagúnak kell lennie. Tetszés szerinti levesbetéttel tálaljuk ezt mennyei harsányzöld tavaszi levest.
Hozzászólás zárolva.