Facebook hozzászólás
475

Medvehagymás-cukkínis csirke

Itt a medvehagyma szezonja, és szerencsére mostanra már minden piacon és a legtöbb zöldségesnél lehet is kapni ezt a kiváló csemegét. Vagy el lehet menni kirándulni, és begyűjteni magunknak…

Kép: rocktreesky.com

a
Hozzávalók

1 csirkemell
1 hatalmas csokor medvehagyma
1 fej vöröshagyma
2 cukkíni
2 deci tejszín
olaj
só, bors
tetszőleges zöldfűszer (például Herbes de Provance)

Elkészítése
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk, majd kevés olajon rövid idő alatt körbepirítjuk, ezután félretesszük. Ugyanebben az edényben a megmaradt olajon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát és a nagy darabokra metélt medvehagymát. Rátesszük az apró kockákra vágott cukkinit, sózzuk, borsozzuk, és bőségesen megszórjuk a választott zöldfűszerrel. Egy kis vizet öntünk alá, és lefedve majdnem teljesen puhára pároljuk. Mikor majdnem kész, hozzáadjuk a csirkedarabokat, ráöntjük a tejszínt, és együtt készre pároljuk.
Rizzsel, kuszkusszal, de akár még egészségesebb köretként bulgurral vagy hajdinával is nagyon finom!

Tipp:Vegetáriánus verzióban csirke helyett használjunk füstölt tofut!

További ínycsiklandó receptek itt!

A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai
a Mindenár.hu
rendszeresen frissülő oldalán!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!