Meggyes-mákos muffin
A mákos süteményeket meggyel megbolondítva igen finom, komplex ízhatást érhetünk el, a meggy szaftosabbá teszi a süteményünket. Ezt pite, muffin és torták esetében is alkalmazhatjuk. Lassan klasszikus párosításnak számít, ami nem csoda, mert nagyon finom!
Hozzávalók:
24 szem magozott meggy
15 dkg vaj
15 dkg cukor
1/2 teáskanál vaníliakivonat (ha nincs, nem tragédia)
2 tojás
12 dkg liszt
3 dkg darált mák
1 teáskanál sütőpor + 1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 citrom héja
4 evőkanál tej
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, mákot és fahéjat. Egy másik tálban a vajat habosra keverem a cukorral, mehet bele a vaníliakivonat, majd egyesével a tojás. Ezután nagy, laza mozdulatokkal belekeverem a masszába a lisztes-mákos keveréket, végül beledobom a citromhéjat. A muffin formába belehelyezem a papírkapszlikat, háromnegyedig töltöm masszával mindegyiket, majd két-két szem meggyet belenyomok mindegyikbe. 200 fokra előmelegített sütőbe 20 percig sütöm. A fenti adag pont elég 12 db nagy muffinhoz.
Hozzászólás zárolva.