Facebook hozzászólás
571

Meggyes-pudingos reformsüti

A zablisztnek és a teljes kiőrlésű lisztnek köszönhetően ez a sütemény – ha mesterséges édesítővel készül – akár cukorbetegek diétájába is beilleszthető, ha precízen kiszámoljuk szénhidrát tartalmát.

Meggyes-pudingos reform süti, Kép: Fajcsák Sándorné
Kép: Fajcsák Sándorné

Hozzávalók a tésztához:
30 dkg zabliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
1 kispohár joghurt
12 dkg margarin
ízlés szerint édesítő
pici só

A töltelékhez:
1 üveg kimagozott meggy
1 vaníliapuding + a főzéshez tej

Elkészítés:
Először megfőzzük a pudingot, s ha kihűlt, belekeverjük a kimagozott meggyet. A tésztát összeállítjuk, majd két lapba kinyújtjuk. (Tepsi mérete: 30×18 cm.) Az egyik lapot beleterítjük a tepsibe, majd rásimítjuk a pudingos meggyet. Rátesszük a másik lapot, megkenjük tojással, a tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz majd sütés közben kijöjjön. 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.

Tormás virslileves, ahogyan Judit készíti
Igazi retró leves, semmi manapság divatos hozzávaló nincs benne, csak leveszöldség, hagyma, tejfölös habarás és virsli. Nokedlit is lehet bele szaggatni, attól még kiadósabb lesz.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!