Meggyes-pudingos reformsüti
A zablisztnek és a teljes kiőrlésű lisztnek köszönhetően ez a sütemény – ha mesterséges édesítővel készül – akár cukorbetegek diétájába is beilleszthető, ha precízen kiszámoljuk szénhidrát tartalmát.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg zabliszt
20 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 tojás
1 kispohár joghurt
12 dkg margarin
ízlés szerint édesítő
pici só
A töltelékhez:
1 üveg kimagozott meggy
1 vaníliapuding + a főzéshez tej
Elkészítés:
Először megfőzzük a pudingot, s ha kihűlt, belekeverjük a kimagozott meggyet. A tésztát összeállítjuk, majd két lapba kinyújtjuk. (Tepsi mérete: 30×18 cm.) Az egyik lapot beleterítjük a tepsibe, majd rásimítjuk a pudingos meggyet. Rátesszük a másik lapot, megkenjük tojással, a tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz majd sütés közben kijöjjön. 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
Hozzászólás zárolva.