Facebook hozzászólás
1 265

A SZUPERGYÜMÖLCSÖK EGYIKE

Meggyes rétes újragondolva

Javában tart a meggyszezon, minden boltban és piacon beszerezhető ez a mélybordó színű, édes-savanykás gyümölcs, amely tele van vitaminokkal és antioxidánsokkal. Természetesen jótékony hatásai akkor érvényesülnek a legjobban, ha nyersen fogyasztjuk, de készíthetünk belőle süteményeket, hideg leveseket vagy épp hűsítő turmixot, fagylaltot is. Wolf András a meggyes rétest bolondította meg.

Chantilly krém receptje

Hozzávalók (1 adag, 6 személyre): 5 dkg porcukor, 5 dl hideg tejszín, ízlés szerint vanília.

A hideg tejszínt és a cukrot fém, üveg vagy porcelán tálban kézi vagy gépi habverővel el kezdjünk felverni, majd  mielőtt teljesen elkészülne, hozzá adjuk a vanília kivonatot és tovább keverjük, amíg a krém megáll a habverőn. Az elkészült chantilly krémet hűtőszekrényben kell tartani.




Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!