Mézes-őszibarackos tejbegríz, a családi kedvenc
Létezik olyan gyerek, aki nem szereti a tejbedarát? Az ő kedvükért most feldobtuk az alapreceptet most egy kis mézzel és idény gyümölccsel. Szinte biztos, hogy anya-apa is belekóstol majd, annyira ellenállhatatlan…
Hozzávalók
● 8 deci tej,
● 4 evőkanál búzadara
● 1 evőkanál cukor
● 1-2 őszibarack (lehet konzerv is)
● 1 evőkanál méz,
● 5 deka dióbél
● porcukor és őrölt fahéjt
Elkészítése
Mielőtt a tejet felrakom melegedni, kevés vizet teszek az edény aljára, hogy ne égjen le a tejbegríz. Beleöntöm A tejet egy lábosban kevés (maximum fél deci) vízzel feltesszük főni, amikor már melegedik, két részletben folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot és a búzadarát, és besűrűsödésig főzzük.
Az őszibarackot vékony szeletekre vágjuk, a diót durvára törjük. A mézet egy serpenyőben vagy kis lábosban kis lángon felmelegítjük, beletesszük az őszibarackot és a diót. Egy-két percig együtt pirítjuk, majd levesszük a tűzről. Tálalás előtt a gríz tetejére teszünk a mézes őszibarackból. Aki szereti, megszórhatja fahéjas porcukorral is.
Ha még maradt egy kis barack, akkor használjuk fel! Mondjuk süssünk belőle egy pudingos sütit! Kattints a receptért!
Hozzászólás zárolva.