Mézes pogácsa
Erre a hűvös hétvégére a kedvenc teánk mellé süssünk mézes pogácsát. Már sütéskor elbódulunk és megnyugszunk a finom fahéj és szegfűszeg illattól.
12 deka porcukrot, fél csomag vanilia cukrot fél óráig keverünk 2 egész tojással, majd késhegynyi törött fahéjat, egy-két szem finomra tört szegfűszeget, 1 citrom reszelt héját és 15 deka langyos mézet keverünk bele, azután kevés liszttel elkevert fél csomag sütőport és annyi lisztet adunk még hozzá, hogy lágyan dolgozható tésztát kapjunk. A tésztát lehetőség szerint pár órára hideg helyen pihentessük. Sütés előtt kisujjnyi vastagra nyújtjuk és kisebb pogácsavágóval kiszúrva, erősebben zsírozott tepsibe téve, tetejüket még 1 tojás fehérjét 8 deka cukorral és kevés citromlével készült könnyen kenhető mázával vonjuk be, illetve kenjük meg tollal. A cukros máz helyett tojássárgáját is használhatunk a bekenésre. Közepes tűznél jól kisütjük.
Hozzászólás zárolva.