Facebook hozzászólás
174

Mézes pogácsa

Erre a hűvös hétvégére a kedvenc teánk mellé süssünk mézes pogácsát. Már sütéskor elbódulunk és megnyugszunk a finom fahéj és szegfűszeg illattól.

12 deka porcukrot, fél csomag vanilia cukrot fél óráig keverünk 2 egész tojással, majd késhegynyi törött fahéjat, egy-két szem finomra tört szegfűszeget, 1 citrom reszelt héját és 15 deka langyos mézet keverünk bele, azután kevés liszttel elkevert fél csomag sütőport és annyi lisztet adunk még hozzá, hogy lágyan dolgozható tésztát kapjunk. A tésztát lehetőség szerint pár órára hideg helyen pihentessük.  Sütés előtt kisujjnyi vastagra nyújtjuk és kisebb pogácsavágóval kiszúrva, erősebben zsírozott tepsibe téve, tetejüket még 1 tojás fehérjét 8 deka cukorral és kevés citromlével készült könnyen kenhető mázával vonjuk be, illetve kenjük meg tollal. A cukros máz helyett tojássárgáját is használhatunk a bekenésre. Közepes tűznél jól kisütjük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!